www.ujszeged.hu
2017. Nap hava (Június) 26.-a - Adony, János, Pál neve napja.      Nevenapra / Születésnapra magyar köszöntés


Mátyás Szabolcs - Illik tudnom, mert magyar vagyok (PFD - 1.2 MB)

Hírlevél

e-mailcím:


Hírlevéltár
(korábbi hírlevelek)


A Magyar Királyság domborzati terképe
(A terkép rákattintva nagyítható)

Akiben csordogál egy csöppnyi magyar vér, illő, hogy megismerje Thuróczy János: A Magyarok Krónikája művét.
A képre kattintva meghallgathatja.
Hallgassa hát mindenki saját értelme, hite és azonosságtudata szerint!

Juhász Antal: Parasztok, pásztorok, kézművesek

A kötetben lévő esszék, tanulmányok, riportok középpontjában a munkálkodó, és ünnepeit tisztelő falusi, tanyai, városi ember áll. Olyanok, akiket a társadalomtudomány, az irodalom és a közbeszéd- némi leegyszerűsítéssel, általánosítással- népnek szokott emlegetni. Pontosabban és konkrétabban parasztoknak szokás nevezni.Abban az értelemben, ahogyan azt Arany, Petőfi, Móricz, Erdei Ferenc használta.

Juhász Antal, amikor a 60-70-es években a szeged környéki falvakat, tanyákat járta, olyanokkal beszélgetett, akik már túl életük delelőjén, paraszti életformába születtek, nevelkedtek, dolgoztak. Ők voltak beszélgető társai, történeteinek főszereplői.

fekete fehér fotókkal

2011. 188 p.
ISBN: 978 963 319 024 1
méret: 24 cm

Részletek

 

Bogár László : Bokros újratöltve

Monostori László: Szeged könyvkereskedése és könyvterjesztése 1835-1998

Jozef Tiso és a szlovákiai holokauszt

Cs. Sebestyén Károly: Utcák, terek, templomok, házak

Bogár László - Hálózatok világuralma

Gyilkos vagy humánus gazdaság

Mária román királynő párizsi követsége

Bogár László - Magyarország és a globalizáció

Monostori László: II. Rákóczi Ferenc emlékkönyv

Firbás Zoltán: Szeged Panorámatérkép

Vadételek

Péter László: 14 írás József Attiláról

Kilófaló sütemények

Dr. Darázs Sándor: A Szegedi Konzervgyár története

Lengyel András: A „másik” Móra

Lányi András: Az ember fáj a földnek (Utak az ökofilozófiához)

A Hévízi-tó kálváriája egy orvos szemével I.

Harmatszedés égi mezőkön

Szárnyas ételek

A magyar szürkemarha